عنوان: پیشینه تحقیق و مبانی نظری رضایت شغلی
فرمت فایل: word
تعداد صفحات: 20
توضیحات
از سه دهه قبل تا کنون مطالعه تاثیر فناوری اطلاعات و خدمات اطلاعرسانی بر عملکرد و بهرهوری سازمانها مورد توجه مدیران، مشاوران و محققین کشورهای پیشرفته بوده است. بسیاری از تحقیقات اولیه نتوانستند وجود رابطه معنیدار مطمئنی را بین این فعالیتها و بهرهوری اثبات نمایند و در نتیجه پارادوکس بهرهوری اطلاعات و خدمات اطلاعرسانی مطرح شد و تلاشهای فراوانی برای یافتن علل و راه حل آن صورت گرفت. این تلاشها که به طور عمده به اصلاح داده های مورد استفاده و بکارگیری روشهای مناسب ارزیابی معطوف بود ، منجر به پیدایش رویکردهای جدید تحقیقاتی شد تا محققین از گرفتار شدن در دام پارادوکس بهرهوری در امان مانده و مدیران نیز به راهکارهای عملی درباره نحوه سرمایهگذاری بر اطلاعات و فناوری اطلاعات برای به حداکثر رساندن بهرهوری دست یابند. روش دورکاری به عنوان یکی از مهمترین روشهای بهره مندی از فناوری اطلاعات مورد توجه قرار گرفته است.[برین جولفسون، 1996][1]
در حدود سه دهه پیش یعنی درست زمانی که سازمان ها و مدیران، عصر صنعتی را تجربه می کردند، استفاده کمی و کیفی از اطلاعات امری مهجور و دور از توجه بود. غالب برنامه ها و فعالیت های سازمان ها بر مبنای نیروی انسانی و ماشین، طراحی و انجام می شد و این دو، مقیاس های سنجش توانمندی های یک سازمان محسوب می شدند. اما در چند سال اخیر سازمانها با گذر از عصر ارتباطات در ورود به عصر اطلاعات شاهد تحولات چشمگیری در عرصه مدیریت بودند. دورکاری به عنوان یکی از پیامدهای کاربست فناوری اطلاعات مطرح بوده و مورد استقبال سازمانها در اغلب کشورها به ویژه کشورهایی که از زیرساختهای مناسبی در فناوری اطلاعات برخوردارند ، قرار گرفته است. (گیبسون ،510:2004)
بنابراین شاخص های سنتی رقابت در بازار به خصوص در سطح جهانی، دیگر قابل اتکا نبودند. در این شرایط بود که مسئله برخورد مناسب با اطلاعات درونی و بیرونی سازمان مورد توجه مدیران قرار گرفت و به مرور نظام هایی برای ایجاد جریانی پیوسته در جهت تولید به هنگام و مناسب اطلاعات، پردازش فنی اطلاعات و توزیع دقیق و متناسب با نیاز آن شکل گرفت. توسعه چنین نظام هایی نقش بسیار مهمی در ارتقا سطح کیفی کار مدیران به خصوص در تصمیم گیری های اجرایی و برنامه ریزی داشت. با این دیدگاه بود که از آن پس اطلاعات به عنوان جزیی از سرمایه سازمان ها به حساب آمد و بهره گیری مناسب و بهینه از آن به عنوان یک عنصر ارزش افزا مورد توجه جدی قرار گرفت. همین امر تاثیر متقابلی بر توسعه جایگاه مدیریت نیز داشت چرا که ابزارهای مناسبی برای تسهیل روند مدیریت با هدف ایجاد تمرکز بیشتر بر رسالتهای اصلی سازمان فراهم کرد. پایان عصر صنعتی و ورود به عصر ارتباطات و پس از آن عصر اطلاعات که با خلق مفاهیم جدیدی همچون دهکده جهانی همراه بود، مدیران را با رویکردهای تازهای مواجه ساخت که آنها را مجبور می کرد نگرش ها و دیدگاههای خود را با ابعاد گسترده جهانی هماهنگ سازند و به دنبال راهکارهای تازهای برای موفقیت در رقابتهای پیچیدهتر باشند. این تحولات سرچشمه گرایش مدیران به اطلاعات و پیریزی و توسعه سیستم های اطلاعاتی جهت پالایش دادههای خام و استخراج اطلاعات بود که امروزه به نیاز حیاتی برای مدیریت سازمان تبدیل شدهاند.(بون ،128: 2009)
[1] - Brynjolfson
فهرست مطالب
رضایت شغلی