عنوان: مبانی و پیشینه تحقیق استرس قبل از ازدواج
فرمت فایل:word
تعداد صفحات: 50
توضیحات
وقتی تمرکز حواس به طور مرتب تکرار شود باعث می شود فرد بر استرس خود چیره شود و از ایجاد افکاری که در تولید استرس دخالت می دارند جلوگیری کند و باعث می شود فرد در زمان مناسب تری با مسئله ای روبرو شود و آن مسئله را برای خود مطرح کند. یکی از دیگر علل ایجاد استرس، ایجاد تعهد اغراق آمیز و بیش از حد توان افراد است. بسیاری از ما بلند نیستیم در مواقع لزوم کلمه ی «نه» به کار ببریم، بنابراین بیش از حد توانمان به دیگران متعهد می شویم که باید در موقعی که ضرورت ندارد و توان انجام کار را نداریم جواب منفی بدهیم، زیرا ارزش آن ندارد که ما را دچار استرس نماید. برای دوری از استرس سعی کنیم در محیط آرام، با تمرکز حواس و با حداکثر دقت به مسائل مهم فکر کنیم، زیرا شلوغی محیط اطراف انسان باعث گسیختگی فکر خواهد شد. زمانی که نمی توانید خوب تفکر کنید و تصمیم درست بگیرید از دیگران کمک بگیرید. زمانی برای شادی و تفریح اختصاص بدهید، زیرا اگر زمانی برای استراحت و توجه به خود درنظر نگیرید، این مسئله باعث می شود نتوانید شخصی یا فردی موفق باشید و اضطراب بر شما چیره خواهد شد.( کوپر ،1980).
2-3- استرس چیست و راه های غلبه بر آن
استرس و راههای برخورد صحیح با استرس :
فشار روحی (Stress) و شیوه های درست برخورد با آن :
موضوع اصلی این مقاله بررسی راه های کاهش فشار روحی می باشد، اما پیش از پرداختن به این موضوع، برای آنکه مطالب مربوط به این بررسی برای خوانندگان بهتر قابل درک باشد لازم است مختصری پیرامون تعریف فشار روحی و مطالب جانبی آن گفتگو نمائیم.
تعریف فشار روحی (Stress) :
Hans Selye در سال 1956 فشار روحی را چنین تعریف نمود : فشار روحی حاصل تغییرات فیزیولوژیکی ویژه ای است که بر اثر محرکها و عوامل فشارساز در بدن ایجاد می گردند. هدف مکانیسم فشار روحی در واقع مقابله با مشکل (fight with problem) یا متعادل ساختن و انطباق موجود زنده با شرایط جدیدش می باشد. این مکانیسم از 3 مرحله تشکیل می گردد :
1 ) مرحلۀ هشدار و آماده باش که در طی آن موجود زنده خطری را تشخیص داده و در نتیجۀ آن سیستم عصبی اش فعال و ضربان قلب و تنفسش شدیدتر می گردند، همچنین فعالیت دستگاه گوارشی وی و جریان خون در این دستگاه کاهش یافته و این امر موجب انتقال خون بیشتر به ماهیچه های حرکتی و افزایش میزان چربی خون و قدرت چسبندگی آن می گردد. مردمک چشم بازتر شده و احساس ترس در موجود زنده افزایش می یابد .
2 ) مرحلۀ دفاع، مبارزه یا فرار که در طی آن شیوۀ رفتار و برخورد موجود زنده با مشکل آشکار می گردد. این رفتار خود را به یکی از دو صورت زیر نمایان می سازد :
الف ) مبارزه با مشکل
ب ) اجتناب و دوری از مشکل یا انطباق با آن
3 ) مرحلۀ بازگشت به حالت طبیعی و اولیه که در جریان آن، موجود زنده از نظر جسمی، روحی و روانی مجدداً به حالت پیش از مرحلۀ هشدار و آماده باش باز می گردد. (گلدبرگ، 1368).
فهرست مطالب
چگونه می توانیم براسترس خود غالب شویم و آنها را کاهش دهیم0
استرس چیست و راه های غلبه بر آن
انواع فشار روحی
دنیای مدرن امروزی
شیوه های کاهش فشار روحی (استرس)
استرس قبل از ازدواج
نقش ازدواج در سلامت روان جوانان
2-10- نقش ازدواج و تشکیل خانواده در سلامت جامعه
ازدواج دانشجویی الگویی موفق برای جامعه
8 راه مقابله با استرس
پیشینه نظری
پیشینه تجربی
منابع